Gheorghe Mosion – cel mai batran atlet din Romania

Gheorghe Moşion, un sportiv legendar în comunitatea alergătorilor din România, a murit la vârsta de 82 de ani, după ce a fost lovit de un motociclist în timp ce se antrena. Moşion a descoperit sportul la 52 de ani, când a hotărât să facă mişcare pentru a se vindeca de tuberculoză, boală cu care se lupta încă de la vârsta de 12 ani. Niciun tratament urmat nu l-a ajutat până când s-a apucat de alergare.


IMORTAL

Arădeanul devenise un adevărat model şi exemplu pentru toţi cei care îşi spuneau că ei „nu pot“.
Schiţa sportivului realizată de Marcela Alexandrescu şi postată pe pagina de Facebook a lui Moşion

„La un an de când am început să alerg, mi-am dat seama că mă simt cu atât mai bine, cu cât alerg mai mult“


VERDE

După un semimaraton montan, în 2014. SURSA FOTO: pagina de Facebook a alergătorului

În 2012 a alergat la 9 concursuri oficiale de cel puţin 21 de kilometri. Un an mai târziu, a alergat în 13 semimaratoane.


EXEMPLUL

În 2012, după această poză cu Moşion de la maratonul din Bucureşti, Eduard Enea, fotograful Adevărul care a realizat-o, s-a apucat de sport.

Oameni care şi-au rupt etichetele


LUMINĂ

Gheorghe Moşion astă-iarnă, în decembrie, în timpul filmărilor la spotul Leo Burnett. SURSA FOTO: pagina de Facebook a alergătorului

Gheorghe Mosion, cel mai vârstnic atlet din Arad, a murit după ce a fost accidentat de un motociclist din Ungaria, în memoria acestuia, clubul sportiv Experienţa Multisport organizând, joi, o alergare dedicată lui.

Gheorghe Moşion, în vârstă de 82 de ani, a fost accidentat, în luna mai, pe centura Aradului, în timp ce păştea o turmă de oi pentru a-şi face nişte bani în plus pe lângă pensie.

Gheorghe Moşion a fost accidentat în ziua de 24 mai 2015, când se afla cu oile la păscut pe câmp.

Reprezentanţii IPJ Arad au concluzionat, după primele cercetări efectuate la locul accidentului că „un bărbat în vârstă de 54 de ani, cetăţean maghiar, în timp ce a condus un motor Yamaha, pe strada Ovidiu, din direcţia Nădlac spre Deva, a surprins şi accidentat grav un bărbat de 82 de ani, din Arad, care a traversat prin loc nepermis şi fără să se asigure”.

Gheorghe Moşion a suferit un traumatism complex cranio-cerebral, toracic şi de bazin şi a stat în comă, la spital, până în 12 iunie 2015, când a decedat. Fraţii lui din Tulcea au sosit, luni, la Arad, pentru a ridica trupul neînsufleţit şi pentru a-l transporta în oraşul natal pentru înmormântare.

Clubul sportiv Experienţa Multisport al cărui membru era Mosion a organizat un moment comemorativ.

“Vă invităm să ne amintim de Moșion Gheorghe într-o alergare dedicată lui. Joi, 25 iunie, ne întâlnim pe micul platou de pe faleza Mureşului din spatele Palatului Cultural Arad, lângă monumentul dedicat martirilor luptei anticomuniste la ora 19.00. Fiecare aleargă sau merge atât cât poate… Plecat de curând pe alte meleaguri, ne-a lăsat momentele în care ne-am bucurat de drumurile făcute împreună precum și de forța de a transmite entuziasmul alergării mai departe! Un exemplu de perseverență, constanță, generozitate și naturalețe!”, au scris cei de la Experienţa Multisport pe Facebook.

Sursa: google.ro